Prikbord

Wil je een bericht plaatsen op het prikbord, dan kun je dit versturen naar info@loopgroepdromeas.nl
Hallo allemaal,
ruim 11 jaar geleden ben ik lid geworden van Xtensie. Ik was toen ruim een jaar aan het rennen, inmiddels helemaal begeesterd wilde ik wel een halve marathon rennen maar om dat nu in mijn uppie te bewerkstelligen, hier wilde ik toch wel wat ondersteuning bij.
Inmiddels heel veel halve en zelfs 3 hele marathons verder, andere partner, andere woonplaats, andere baan, zelfs de loopgroep heeft een andere naam, logo, kleur. Gedurende een periode assistent-trainer geweest, dat had ik in mijn stoutste dromen nooit gedacht. Jarenlang waren de maandag-en woensdagavonden voor mij synoniem aan  TRAINING! En wilde ik dan eigenlijk niets anders in de agenda hebben.
Helaas zijn er ook minder blijde ontwikkelingen, na de marathons ontwikkelde ik geleidelijk aan steeds meer lichamelijke klachten in de vorm van rugpijn en hamstringblessures waardoor het hardlopen vervelend werd en ik er op den duur ook weinig tot geen plezier meer aan beleefde. Diverse therapeuten met ieder hun eigen theorie en symptomatische behandeling zijn de revu gepasseerd, ik ben er niets mee opgeschoten. Gelukkig zijn er geen aanwijzingen voor een ziekte als bv rheuma. Wat voor mijzelf wel duidelijk is dat het overbelasting is en dat ik daarbij zo stijf als een plank ben. Dat laatste was ik altijd al, maar ik merk nu hoeveel gevolgen dat heeft, zeker in combinatie met mijn leeftijd.
Bewegen moet ik bliven doen en dat wil ik ook. Graag zelfs, want ik doe het heel graag, voel me er goed bij. Bovendien word ik anders ook net zo breed als ik hoog ben, want ook eten en drinken is mijn lust en leven.
Sinds een half jaar doe ik aan ontspanningsyoga. Door het zo goed mogelijk aannemen van de diverse houdingen, worden mijn spieren soepeler; ik heb hier duidelijk baat bij. Verder doe ik aan spinning om toch af en toe even flink te zweten en buiten adem te raken. En ik ren ook nog wel: hooguit 2x per week 4-6 km met mijn hond Bodhi. Ik ren dan heel langzaam met veel (snuffel-en plas)pauzes. Wanneer ik langer en/of harder ren, moet ik dat bezuren met verergering van de stijfheid en dus meer pijn bij bewegen.
Dit alles brengt me dan eindelijk bij het doel van dit geschrevene: ik heb besloten mijn lidmaatschap van Dromeas niet te verlengen. De contributie is zo laag dat dat geen rol speelt, maar door geen lid meer te zijn, wil ik de toch nog ergens in mijn hart aanwezige drang om weer langer en intensiever te trainen wegnemen. Want ieder maandag-en woensdagavond spookt het nog wel even door mijn hoofd….
Ik heb een geweldige tijd gehad bij Xtensie/Dromeas, nog waardevoller dan de sportieve prestaties, vond ik alle mensen die ik door de loopgroep heb ontmoet. Ik heb de afgelopen 11 jaar enige enerverende periodes doorgemaakt en de contacten met jullie, tezamen met het hardlopen zijn me enorm tot steun geweest. Sowieso: na een dag werken, was het samen slap ouwehoeren of gewoon wat kletsen de ideale manier om even afstand te nemen van alles en met een relaxed hoofd weer naar huis te fietsen. Velen van jullie zal ik nog wel eens ergens zien, maar ik wil jullie allen op deze manier bedanken voor de tijd die ik met jullie heb mogen doorbrengen.
Ik  wens jullie veel hardloopplezier met zijn allen en natuurlijk ook alle goeds voor 2017.
Willeke

 

 

———————————————————————————————————

Ook namens Alida hartelijk bedankt voor de mooie kaart en felicitaties voor de geboorte van onze kleindochter IRIS

Greet,

Cees Kampinga

——————————————————————————————————–

 

Aangeboden:

I.v.m. blessure heb ik een gratis startbewijs voor de Centrale As-loop, 21,1 km te Dokkum op zaterdag 24 september, start 12.00 uur. Voor de liefhebber neem contact op met Wim Baars tel: 619408

 De Loop-fiets-proef marathon 2016 in Westerbork

geschreven door Wim

Zondag 11 september om 09.30 uur. Het weer is bewolkt maar prima loopweer.

Na een intensieve warming-up in het startvak, vertrekken Koos, Linda, Anja en Wim voor deze unieke marathon.

Wat maakt deze marathon zo uniek?

Het afwisselende parcours door Drentse landschap, de ontspannen sfeer, de gezelligheid met veel muziek. Er is een pianiste, een orkest, een drumband tot een complete fanfare. Uitlopen is het doel maar wel ontspannen! En heel bijzonder allerlei lekkere hapjes onderweg.

Omdat je om beurten loopt of fietst ben je samen een team. Samen bepaal je ook wanneer je loopt of fietst maar proeven doe je samen! En er valt heel wat te proeven, allemaal streekproducten: petitfour in de keuken van een restaurant, sapjes, vruchten, een biertje in de beeldentuin van Wildevuur waar we eerst met fiets en al door de galerie gingen. Ondertussen moesten er ook kilometers worden gemaakt maar dat ging bijna vanzelf of toch niet? Wim op de fiets moest over een noodbruggetje die over een greppel lag. Hij wilde weten of er ook water in de greppel stond. Daar had hij zijn eigen manier voor, heel bijzonder, met fiets en al vanaf de brug over de kop de greppel in. Gelukkig kroop hij er zonder kleerscheuren snel weer uit en constateerde dat de greppel droog was. Het zal best wel een komisch gezicht zijn geweest want achteraf is er veel plezier over. Vooral Anja en Linda vonden het heel erg leuk!

Ook het museumdorp Orvelte maakte deel uit van het parcours. Daar komen de Drentse kniepertjes vandaan en ook die moesten worden geproefd. Dat was smullen, Linda en Koos konden het niet bij één laten. Verder over de hei, richting Westerbork waar we langs een knuffelzone kwamen. Daar werden we opgewacht door een paar meiden en jongens in aardbeienpakken die de deelnemers even flink knuffelden. Koos kreeg daarna vleugels en Anja kon hem amper nog bijhouden. Verder kwamen we nog heksen tegen die ons uit een heksenketel trakteerde op een lekker brouwseltje.

Dan na ruim 42 km kwam de finish in zicht, omhoog naar de bel, afbellen en als beloning een glas champagne!

Na even wat te zijn bijgekomen werden we nog getrakteerd op Irish stew of bruine bonen potje. Ook dat smaakte prima!

Al met al een bijzondere belevenis en een aanrader voor iedereen die eens op een alternatieve manier een marathon wil volbrengen. Trouwens ook een halve marathon is mogelijk.

Let op! De inschrijving is al in januari en het aantal deelnemers is beperkt dus je moet er snel bij zijn.

Wil je een goede indruk krijgen van wat je kan verwachten? Kijk op de site www.loopfietsproef.nl of op facebook.