Trainingen

training1
De trainingen worden gegeven door opgeleide trainers. Zij zorgen voor een verantwoorde opbouw van de trainingen en begeleiding van de recreatieve lopers. Trainingen beginnen altijd met een warming up en eindigen met een cooling down.

Er wordt getraind in 3 niveaugroepen, die gemiddeld afstanden afleggen van

  • – 8 tot 9 kilometer ( groep 3)
  • – 10 tot 11 kilometer (groep2)
  • – 11 tot 12 kilometer ( groep 1).

De leden van Loopgroep Droméas lopen dus zeer verschillende afstanden, in samenspraak met de trainer word je ingedeeld in een passende groep .
We zijn een vereniging voor de recreatieve loper, waarbij de leeftijden variëren tussen de 18 en 75+ jaar.

Deelname aan trainingen zijn altijd voor eigen risico!

Trainingstijden en locatie

Tweemaal per week worden er voor de leden trainingen aangeboden en in de weekenden wordt er vaak nog een gezamenlijke duurloop gedaan.
Maandag en woensdag 19:00 uur: verzamelen bij Zwembad Dubbelslag
De duur van de training bedraagt 75 minuten.
De maandag- woensdagtraining vindt plaats op de openbare weg. Het dragen van reflecterende kleding is daarom verplicht vanaf  zonsondergang. We adviseren om naast het verplichte reflecterende hesje goede verlichting te dragen om de zichtbaarheid verder te verhogen zodra het donker is.

Trainingsgroepen
De trainingsgroepen zijn ingedeeld naar de gemiddelde loopduur en afstanden die de lopers aankunnen. In principe bestaat er echter een ruime overlap tussen de groepen en kan men vrij wisselen. Op deze manier is de doorstroom naar langere afstanden en tijden geen probleem. Ook kan men op basis van een tijdelijk terugval in de conditie of in geval van een blessure ‘terugschakelen’ en later weer ‘opschakelen’.

Een keer meelopen?
Wil je graag met ons gaan meelopen? Dat kan, je kunt een maand lang vrijblijvend met ons meetrainen om te bekijken of je het lopen bij de Loopgroep leuk genoeg vindt om lid te worden.

Meld je aan door een email te sturen naar: info@loopgroepdromeas.nl
Graag willen we weten wat je (recente) loopervaring is. Zo kunnen we je adviseren met welke groep je het best mee kunt gaan.